zondag 28 februari 2010

Bezoek & culturele week gehad

Hallo iedereen!



Vorig weekend zijn onze ouders, mijn tante & nonkel en mijn meme gekomen. Ze kwamen aan om 9.30 in Barcelona. We stonden ze op te wachten aan Plaza de Catalunya. Het was superleuk om ze terug te zien (na 1 maand). Toen zijn we naar ons appartement geweest. Ze waren natuurlijk nieuwsgierig waar en hoe we leefden. Na het aperitieven moesten we al afscheid nemen want ik & Anaïs moesten vertrekken naar onze stageschool.



We moesten les geven in het eerste leerjaar. De leerlingen van het eerste leerjaar komen in aanraking met de Engelse taal, maar kunnen amper enkele woorden/structuurzinnen zeggen. Wij leerden de werkwoorden: to jump, to run, to skip, to sing en to swim aan. We zullen nog 3 lessen geven over dezelfde werkwoorden, maar telkens op een andere manier. Deze les was in de klas, maar de volgende keer gaan we naar de speelplaats (als het niet regent). Ook hebben we al een puzzel en een memorie gemaakt voor onze laatste (verwerkings-) les.



De vrijdagavond zijn we eens lekker gaan eten in een restaurant. Het was voor Anaïs en ik de eerste keer dat we naar een restaurant gingen sinds we hier zijn. EN het heeft gesmaakt! De zaterdag hebben "la Sagrada Familia", "Parc Guël" en de zee bezocht. Ook was het voor ons de eerste keer dat we de zee zagen. Zaterdag scheen de zon hier => een prachtige dag! De zondag hebben we "Nou camp" (het voetbalstadium van FC Barcelona) bezocht! Echt de moeite waard.



Op maandag, dinsdag en donderdag gaan we naar de universiteit. We hebben veel "springuren". Op maandag & donderdag hebben we zelfs een avondles (van 19.30 - 21.30). Alle lessen worden in het Castellaans of Catalaans gegeven. Gelukkig hebben wij "active" lessen (zoals dance at school). Wij hadden ook 2 weken de tijd om onze learning agreement (lijst met al uw vakken die je volgt aan de universiteit) aan te passen. Momenteel hebben wij nog 1 vak van 3 studiepunten tekort. Dit komt omdat wij ons vak "Digital video" niet mogen volgen (volgens de leerkracht) omdat wij hier maar tot april blijven.. DUS onze learning agreement is momenteel nog niet in orde.



Op woensdag en vrijdag gaan wij de hele dag naar onze stageschool in Viladecans. Deze week was er een culturele week. Er werden geen typische lessen gegeven, maar ze gingen creatief te werk met hun schoolthema "the univers". De woensdag volgden we het 5de en het 1ste leerjaar, de vrijdag volgden we P4 (kleuters van 4 jaar waar we ook les moeten aan geven).



Ook hebben nog we nog altijd een probleem voor onze Bachelorproef (thesis). Julià heeft nog geen school gevonden die wil samenwerken met ons. Wij hebben al enkele voorstellen gedaan, maar we moeten blijven wachten. Hopelijk krijgen we volgende week positief nieuws! Ook hebben we onze punten van ons examen Catalaans nog niet. We waren in the office for languages maar de leerkracht had de examens nog niet verbeterd (We zijn hier in Spanje hé!). De mevrouw van the office heeft ons beloofd om de punten op te sturen met de post. We wachten in spanning af!

Groetjes Isaline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten